Chicago Blackhawks 2016-17 Over/Under: Jordin Tootoo

Som ordinarie säsong börjar på bara ett par veckor, är Chicago Blackhawks vill förbättra på deras tidigt utträde förra säsongen. Laget startar träningsläger vid Johnnys Icehouse i Chicago den 23 september Under de närmaste veckorna kommer Blackhawk upp ge prognoser för statistik för varje spelare på väg in i säsongen, bygger upp utvecklingen av de tre senaste säsongerna, medelvärden karriär, och potentiella line-mate prognoser.

Jordin Tootoo är ute efter att hitta sin roll i Chicago Blackhawks “botten sex

Även denna sommar för Chicago Blackhawks har främst fokuserat på vad framtiden för franchise håller i deras unga utsikter pool, har det förekommit en del intressanta, om inte förbryllande drag gjort. Den mest förbryllande skulle vara undertecknandet av ytter Jordin Tootoo. Medan Blackhawks är stolta över att bygga runt snabbhet och skicklighet och har varit enormt framgångsrika så sätt föra in en spelare i Tootoo kaliber nästan känns som en baklänges röra sig.

Tootoo, för majoriteten av sin yrkeskarriär, har spelat rollen av omröraren, angriparen, och runt skadedjur på isen. Gör sitt bröd med Nashville Predators organisation, Tootoo karriär var som störst under 2011-12 säsongen när han stämde 30 poäng och i genomsnitt 13:09 minuter is-tid per spel.

Efter denna säsong, Tootoo tillbringat en del tid med Detroit Red Wings organisation och nu senast med New Jersey Devils. Medan Red Wings gav Tootoo mer is i AHL, New Jersey gav honom en mycket bättre möjlighet att få sina NHL ben tillbaka under honom och fortfarande visar att han kunde få ett genomslag.

Seg verkar vara ett bra ord för att beskriva Tootoo på isen. Han kommer inte att blända dig med sina offensiva färdigheter, men han är inte rädd för att få i opposition ansikte med en stor hit eller slåss när det behövs.

Tootoo är inte en dålig kille, men. Kommer du ihåg när han gjorde denna unga Grand Rapids Griffins fläkt liv komplett genom att ge honom sin käpp?

Vid 33-års ålder, roterande 34 i februari, verkar det som ett slöseri med allas tid om Blackhawks beslutar att placera Tootoo med Rockford IceHogs för mer än ett par spel i taget, om alls. Så varifrån kommer Tootoo passar in i Blackhawks systemet för 2016-17?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s